Papunësia është duke u rritur në të gjithë globin, me 20.5 milionë vende të punës të humbura në ShBA në  muajin prill, muaji më i keq që nga Depresioni i Madh.

Në bazë të kësaj shkalla e papunësisë në SHBA u rrit në 14.7%, ndërsa në  Kanada për 13%.

Në Mbretërinë e Bashkuar, ekonomia mund të tkurret me 14% me papunësinë e parashikuar në më shumë se dyfish, dhe në Australi papunësia u rrit në 5.2% në muajin mars.

Papunësia mund të  rritet për 9% në të gjithë Evropën, me Greqinë që pritet të goditet më rëndë./21Media