Kosovë: Mungesë e fuqisë punëtore!?

Shumë kompani po kërkojnë punëtorë nga shtetet e lindjes
Përkundër shkallës së varfërisë në Kosovë së fundmi është paraqitur si problem mungesa e fuqisë punëtore. Një numër i ndërmarrjeve private kanë nisur procedurat për të sjellë punëtorë nga vendet e treta, kryesisht nga Turqia dhe Azia. Mbi 90 për qind e punëtoreve të moshës 20 deri në 40 vjeç po largohen nga Kosova, për shkak të kushteve të punës dhe pagës së ulët, kanë bërë të ditur në Sindikatën e Sektorit Privat./21Media

Back to top button