KPK i kërkon sërish presidentes dekretimin e Kryeprokurorit të Shtetit

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) ka njoftuar se të mërkurën i është drejtuar me kërkesë Zyrës së Presidentes që ta dekretojë Blerim Isufajn në pozitën e kryeprokurorit të shtetit.

“Kjo kërkesë është bërë duke marrë parasysh se janë shterur të gjitha rrugët ligjore që kanë rezultuar se procesi për rekrutimin e pozitës së Kryeprokurorit të Shtetit ka qenë i drejtë dhe legjitim. Andaj, duke vlerësuar lart angazhimin e Zyrës së Presidentes në tërë këtë proces dhe rolin e saj si garantuese e funksionimit të institucioneve të vendit, si dhe duke besuar në qëndrimin e përbashkët që të kemi institucione me funksionalitet të plotë, KPK-ja ka kërkuar që procesi i dekretimit të Kryeprokurorit të Shtetit të trajtohet me urgjencë dhe të sigurohet zbatimi i Kushtetutës së Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftimin e KPK-së.

KPK-ja ka vlerësuar se dekretimi i Kryeprokurorit të Shtetit është “esencial për sistemin prokurorial dhe në përgjithësi për sundimin e ligjit në vend”.

Gara për kryeprokuror qe hapur vitin e shkuar pasi i skadoi mandati ish-kryeprokurorit, Aleksandër Lumezi.

Prej atëherë, institucioni më i rëndësishëm i hetuesisë udhëhiqet nga ushtruesi i detyrës, Besim Kelmendi.

Back to top button