“Kujtime” e hapur edhe dy ditë të tjera në Galerinë Kombëtare

1 min read

Ekspozita “Kujtesa” e Burim Myftiut, do të jetë e hapur edhe dy ditë, përkatësisht u hap më 11 nëntor dhe do ta vazhdojë rrjedhën deri më 26 nëntor, në Galerinë Kombëtare në Shkup.

Modeli është personazhi kryesor i këtij projekti konceptual. E prezantuar përmes fotografive, instalimeve dhe videoprojeksioneve, modeli na çon në një kohë tjetër. Gjatë luftës në Kosovë. Një luftë që sjell shkatërrime të mëdha, vuajtje, shembje ndërtesash e dyqanesh, si dhe humbjen e jetëve njerëzore.

Modelet e filmuara nga Burim Myftiu nuk reklamojnë më veshjet, por me shprehjet e fytyrës, me gjymtyrë të thyera, hundë dhe sy të pazakontë, pranojnë një histori, zhgënjim dhe tmerr. Në instalimet në të cilat modeli paraqitet në formën e një kukulle, tema është e njëjtë si në fotografi – dhimbja dhe zhgënjimi me realitetin janë parësore. Kjo pasohet nga një video instalacion ku shfaqen personazhet imagjinare të modeleve, dëshmitarë të një ëndrre të thyer./21Media