Përfaqësuesi special i Bashkimit Evropian në bisedimet Kosovë – Serbi, Miroslav Lajçak, deklaroi se shkëmbimi i territoreve nuk është në agjendë për diskutim.

Në përgjigje drejtuar Lobit Rajonal të Grave të Evropës Juglindore, të drejtuar nga Edita Tahiri dhe të përbërë nga gra lidere të shtatë shteteve të Ballkanit, Lajçak tha se po përpiqen për t’iu ndihmuar Beogradit dhe Prishtinës të arrijnë një marrëveshje të përgjithshme dhe ligjërisht detyruese që i rregullon të gjitha çështjet e jashtëzakonshme mes tyre.

Lajçak shtoi se ajo që po kërkojnë është një marrëveshje që do të kontribuojë në stabilitetin rajonal, normalizojë marrëdhëniet mes Beogradit dhe Prishtinës dhe do t’iu ndihmojë të ecin përpara në rrugët e tyre respektive evropiane.