Lansohet fushata “Festo me zemër, jo me armë”

Ministria e Punëve të Brendshme lansoi sot fushatën për ngritjen e ndërgjegjësimit kundër të shtënave festive “Festo me zemër, jo me armë”.

Ministrja e e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla e mirëpriti këtë fushatë dhe tha se një traditë e keqkuptuar dhe keqintepretuar është se “ne sot nuset i marrim me muzikë e nuk i grabisim e nuk duhen as të shtënë me armë kur i marim nuset”.

Ajo tha se sundimi dhe zbatimi i ligjit është për të gjitha qytetarët njësoj. Sipas saj, pavarësisht në cilat raste, përdorimi i armës është vepër penale.

Zëvendësministri i Punëvë të Brendshme, Blerim Gashani u shpreh se sot po e lansojnë këtë fushatë dymujore, përmes së cilës synohet të rritet ndërgjegjësimi shoqëror, që të mos përdoren të shtënat e armëve në ahengjet dhe festat familjare.

Ai tha se tashmë gjatë këtij muaji kanë implementuar fazën e parë të fushatës në fjalë dhe do të vazhdojnë me aktivitete të tjera.

Sipas tij, Policia në baza vjetore sekuestron mbi 1500 armë pa leje.

Përfaqësues i Zyrës së BE-së në Kosovë, Hakan Ejdervik tha se fushata që po lansohet sot është vendimtare e që do të ndodhë përgjatë korrikut dhe gushtit.

Sipas tij, përmes ndërgjegjësimit dhe veprimeve kolektive mund të parandalohen të shtënat festive.

Back to top button