Aktualisht në Kosovë të regjistruar me Covid-19 janë 5 mijë e 279. Dje u konfirmuan edhe 294 raste të reja me Covid-19, kurse janë regjistruar edhe 281 pacientë të shëruar.

Vazhdon të ketë raste të vdekjes së shkaktuar nga covid-19. Dje u regjistruan 9.  Rastet e vdekjes janë nga komunat: Prishtinë 2 raste (68, 67 vjeç), Drenas 1 rast (63 vjeç), Gjakovë 1 rast (66 vjeç), Kamenicë 1 rast (85 vjeç), Mitrovicë 1 rast (68 vjeç), Prizren 1 rast (59 vjeç), Suharekë 1 rast (61 vjeç), Vushtrri 1 rast (69 vjeç).

Kurse, rastet pozitive janë nga komunat: Prishtinë 101 raste, Prizren 35 raste, Ferizaj 19 raste, Gjilan 15 raste, Podujevë 15 raste, Suharekë 13 raste, Klinë 11 raste, Pejë 11 raste, Lipjan 9 raste, Gjakovë 7 raste, Malishevë 7 raste, Rahovec 7 raste, Fushë-Kosovë 6 raste, Shtime 6 raste, Dragash 5 raste, Kamenicë 5 raste, Kaçanik 5 raste, Viti 5 raste, Drenas 3 raste, Mitrovicë 3 raste, Deçan 2 raste, Skenderaj 2 raste dhe me nga një rast komunat Junik dhe Vushtrri.

Numri total i rasteve pozitive është 56 mijë e 412 raste nga 211 mijë e 689 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 mijë 1 mijë e 420 raste të vdekjes dhe gjithsej 49 mijë e 713 të shëruar./21Media