Mbretëria e Bashkuar regjistron numër rekord të viktimave si pasojë e Covid-19

Më shumë se 150,000 viktima janë shënuar në Mbretërinë e Bashkuar brenda 28 ditëve nga një test pozitiv për Covid-19 që nga fillimi i pandemisë.
313 vdekje të tjera u raportuan në shifrat ditore të qeverisë të shtunën, duke e çuar totalin në 150,057.
Mbretëria e Bashkuar është vendi i shtatë që kalon 150,000 vdekje të raportuara, pas SHBA-së, Brazilit, Indisë, Rusisë, Meksikës dhe Perusë.
Kryeministri tha se çdo vdekje është një humbje e thellë për miqtë dhe komunitetet e prekura dhe mendimet dhe ngushëllimet e mia janë me ta.
Boris Johnson shtoi se rruga për të dalë nga kjo pandemi është që të gjithë të marrin përforcuesin ose dozën e parë ose të dytë nëse nuk e kanë marrë ende.
Rreth 146,390 raste të reja janë regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar, me variantin më të transmetueshëm Omicron që shkakton një rritje të infeksioneve.
Numri i vdekjeve brenda 28 ditëve nga një test pozitiv gjithashtu ka filluar të rritet, me gjithsej 1,271 në shtatë ditët e fundit, me 38.3% në krahasim me javën e kaluar.
Ndikimi i vaksinimeve do të thotë që pranimet dhe vdekjet në spitalet Covid nuk po rriten aq shpejt sa gjatë valëve të mëparshme.
Megjithatë, spitalet mbeten nën presion për shkak të rritjes së pranimeve dhe mungesave të stafit të lidhur me Covid.
Në Skoci numri i personave në spital me Covid është rritur me më shumë se 50% në javën e fundit, sipas shifrave të reja./21Media

Back to top button