Kollçaku përmendi disa shembuj problematik të vajzave dhe grave

Kollçaku përmendi disa shembuj problematik të vajzave dhe grave

Lëvizja Vetëvendosje ka mbajtur një tubim me gratë dhe vajzat, ku pabarazia gjinore, u trajtua e lidhur me fenomenet shoqërore dhe ekonomike në Kosovë.

Nënkryetarja e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Fatmire Kollçaku përmendi disa shembuj problematik si braktisja e arsimit nga vajzat, papunësia e madhe e grave, vështirësitë e pavlerësuara të të qënit amvisë, tentativat për shkurtimin e lejes së lehonisë, përqindja tejet e vogël e grave që trashëgojnë pasuritë familjare, dhe pushimet nga puna si pasojë e kontratave afatshkurtra.

Kollçaku u shpreh se për pushimin e lehonisë, Lëvizja Vetëvendosje me të ardhur në qeverisje do ta ndajë atë në mes të dy prindërve./21Media