Merkel: Procesi i Berlinit – epiqendra e bashkëpunimit rajonal

1 min read

Pas vizitës së kancelares Merkel në Tiranë – mesazhet e saj për Ballkanin Perendimor, në veçanti për Kosovën

 Një ditë më parë, nga Tirana, kancelarja Anegla Merkel dha një varg porosish për Ballkanin Perendimor. Njohës të Integrimeve Evropaine dhe përfaqësues të Organizatave joqeveritare, vlerësojnë se mesazhi kryesor i zonjës Merkel ishte për Procesin e Berlinit, i cili sipas saj, është epiqendra e bashkëpunimit rajonal. Vënë në pah edhe mesazhin që Merkel ia bëri të qartë Serbisë se pa njohje të Kosovës nuk ka integrim në Bashkimin Evropian. Theksojnë se Merkel e bëri të qartë se Kosova e ka rëndësinë e vetë dhe se nuk mund të tjekalohet konfliki i hapur me Serbinë vetëm për të hapur rrugën e saj drejt BE-së./21Media