Meta raporton rënie të të ardhurave për herë të parë në historinë e saj

Kompania mëmë e Facebook, Meta, ka raportuar një rënie vjetore të të ardhurave tremujore për herë të parë në historinë e kompanisë, pasi ekonomia lëkundet dhe konkurrenca nga TikTok intensifikohet.
Meta, e cila zotëron gjithashtu WhatsApp dhe Instagram, të mërkurën raportoi të ardhura prej 28.82 miliardë dollarësh për tremujorin e dytë, një rënie prej 1 për qind nga një vit më parë dhe më pak se sa prisnin analistët e Wall Street, transmeton rtv21.tv.
Kompania parashikoi gjithashtu që të ardhurat e tremujorit të tretë të bien më tej, në mes 26 miliardë dhe 28.5 miliardë dollarë, duke thënë se ‘vazhdimi i kërkesës së dobët për reklama’ do të rëndonte mbi shitjet.
Analistët kishin pritur një parashikim të të ardhurave prej 30.52 miliardë dollarë për tremujorin aktual, sipas të dhënave të IBES nga Refinitiv.
Gjiganti i mediave sociale raportoi gjithashtu fitime prej 2.46 dollarë për aksion, më pak se pritshmëria e konsensusit prej 2.59 dollarë për aksion, sipas Refinitiv.
Aksionet e Meta ranë deri në 6 për qind në tregtimin e zgjatur menjëherë pas njoftimit.
Në një deklaratë, CEO Mark Zuckerberg theksoi disa nga iniciativat e tij të preferuara, duke përfshirë sfiduesin TikTok të Facebook, Reels dhe inteligjencën artificiale.
Pasi raportoi rëniet e para tremujore të përdoruesve të përditshëm të Facebook në fillim të këtij viti, Meta ka luftuar për të bindur investitorët se ka ende ditë të mëdha rritjeje përpara.
Drejtuesit e Meta, duke përfshirë Zuckerberg, janë përgjigjur në bazë të kohës së luftës, duke paralajmëruar punëtorët për ulje të kostove dhe reduktime të mundshme të numrit të punonjësve./21Media

Back to top button