Misteret e çuditshme që nuk mund t’i shpjegojnë as shkencëtarët!

Duket se shkencëtarët tashmë kanë studiuar gjithçka në planetin tonë, por nuk është kështu.
Më poshtë, ju sjellim disa mistere magjepsëse që ende nuk kanë asnjë shpjegim racional.
A kanë lopët busull magnetike?
11 mistere të habitshme shkencëtarët nuk mund t'i shpjegojnë
Duke përdorur Google Earth, shkencëtarët studiuan mijëra imazhe lopësh që kullotnin dhe zbuluan një model të çuditshëm. 70% e lopëve e kthejnë kokën në veri ose në jug, derisa hanë ose pinë. Kjo vërehet në të gjitha kontinentet, pavarësisht nga terreni, moti dhe faktorë të tjerë, shkruan Bright Side, përcjell rtv21.tv
Çfarë është lënda e errët?
11 mistere të habitshme shkencëtarët nuk mund t'i shpjegojnë

Rreth 27% e universit është lëndë e errët. Nuk lëshon ose bashkëvepron me rrezatimin elektromagnetik, kështu që është e pamundur ta zbulosh atë.

Teoritë e para në lidhje me materien e errët janë shfaqur rreth 60 vjet më parë, por shkencëtarët nuk kanë paraqitur ende prova të drejtpërdrejta të ekzistencës së saj.
Pse ëndërrojmë?
11 mistere të habitshme shkencëtarët nuk mund t'i shpjegojnë

Disa besojnë se ëndrrat janë imazhe të rastësishme dhe valë të trurit. Të tjerët i konsiderojnë ato dëshira nënndërgjegjshme, probleme të pazgjidhura dhe përvoja.

Studimi i ëndrrave quhet oneirologji. Shkencëtarët pretendojnë se ëndrrat simbolizojnë diçka të fshehur thellë në psikikën e njeriut, por askush nuk e di se çfarë saktësisht.
Pse kemi grupe të ndryshme të gjakut?
11 Surprising Mysteries Scientists Can’t Explain

Grupet e gjakut kanë antigjene të ndryshme në qelizat e gjakut. Ato janë sinjale të antitrupave që shkatërrojnë qelizat e huaja në trup. Por, shkencëtarët nuk kanë asnjë përgjigje pse grupet e gjakut janë të ndryshme./21Media

Back to top button