Morgan Freemanit i ndalohet hyrja në Rusi

1 min read

Aktori Morgan Freeman dhe ish-senatori amerikan John McCain, i cili ka vdekur, janë në listën e 963 amerikanëve të cilëve u është ndaluar përgjithmonë hyrja në Rusi.

Ndalimet e shpallura nga Moska janë përgjigja e fundit ndaj sanksioneve të vendosura ndaj vendit për pushtimin e Ukrainës.

Morgan Freeman, 84 vjeç, është në listë me sa duket si rezultat i paraqitjes në një videoklip në vitin 2017 që akuzonte qeverinë ruse për ndërhyrje në demokracinë amerikane.

Freeman tregoi videon promovuese për një organizatë të quajtur Komiteti për Hetimin e Rusisë, raporton CNN.

Videoja u drejtua nga regjisori Rob Reiner, i njohur më së miri për filmat, duke përfshirë The Princess Bride dhe When Harry Met Sally dhe ai gjithashtu është shtuar në listën e Kremlinit.

McCain është një nga tre ish-senatorët që janë të vdekur në listë./21Media