Murati kritikon opozitën për “bllokimin” e Ligjit për Çmimet Tavan

Hekuran Murati, ministër i Financave, Punës dhe Transfereve, ka thënë se “rritja e marzhës së fitimit nga korporatat është kontribuesi kryesor i inflacionit”. Këtë deklaratë Murati e dha duke iu referuar Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN).

Murati thotë se këtë e kanë thënë tash e një kohë.

Për këtë siç thotë ai kanë propozuar Ligjin për Çmimet Tavan, por sipas tij opozita po i mbron interesat e tregtarëve.

“Prandaj miratuam edhe Ligjin për Çmimet Tavan, por opozita që mbron interesat e tregtarëve e dërgoi në Gjykatë Kushtetuese dhe ligji po mbahet i bllokuar”, ka deklaruar Murati./21Media

Back to top button