Sekretari i NATO-s tha se kanë mësuar leksionin në Afganistan, Bosnjë e Hercegovinë dhe në Kosovë

Sekretari i NATO-s tha se kanë mësuar leksionin në Afganistan, Bosnjë e Hercegovinë dhe në Kosovë

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg tha se Aleanca Veri-Atlantike ka mësuar leksionin nga operacionet në Afganistan, por edhe në Bosnjë e Hercegovinë dhe Kosovë, se në faza më të gjata duhet luftuar më mirë kundër terrorizmit dhe duhet punuar në stabilitetin e pajisjes së forcave lokale dhe ndërtimin e institucioneve lokale të sigurisë se sa me vendosjen e numrit të madh të ushtarëve të Aleancës.

NATO ka luftuar kundër kryengritësve në Afganistan dhe po stërvit oficerët irakianë, në mënyrë që forcat lokale të mund t’iu kundërvihen ekstremistëve.