Ndikimi buxhetor i arsimit falas në universitetet publike

1 min read

Kërkohet zbatim i ligjit për arsimin e lartë që parasheh financim të universiteteve

Instituti GAP dhe Kosovo 2.0 organizuan diskutim me temën: “Ndikimi buxhetor i arsimit falas në universitetet publike”.U theksua fakti se, 91 për qind e fondeve për universitetet publike vijnë nga Qeveria e Kosovës, ndërkaq një pjesë e vogël e shumës janë nga të hyrat vetanake. Nga Ministria e Arsimit u tha se, duhet zbatuar ligjin për arsimin e lartë që parasheh financim të universiteteve në bazë të marrëveshjes së performancës.(Teksti-Albulena Nuha, kamera- Sejdi Canolli)./21Media