Ndikimi i marrëveshjes në SHBA në dialogun Kosovë-Serbi 

Tahiri: Nëse vazhdon kështu dialogu do të zgjasë në pafundësi.-Avdullahu: Brukseli nuk është serioz në procesin e dialogut .-Tahiri: SHBA-ja po krijon parakushte për normalizim të marrëdhënieve

Deklaratat zotuese të Qeverisë së Kosovës dhe të Serbisë në prani të zyrtarëve amerikan për zbatimin e marrëveshjes së arritur me 4 shtator në Shtëpinë e Bardhë po shihen nga analistët politik si strategji gjeopolitike e Amerikës që Ballkani t’i kundërvihet ndikimit nga Kina dhe Rusia. Përveç kësaj, sipas tyre, me anë të marrëveshjes dëshmohet se SHBA-ja ka qasje serioze për investime në Kosovë, njëherësh, kjo marrëveshje qon më afër përfundimit të dialogut të Brukselit midis Kosovës dhe Serbisë. (Teksti-Burim ZARIQI, kamera-Fatos VESELI)/21Media

Back to top button