Ndikimi serbo-rus në rajon dhe Kosovë

Rusia vazhdimisht është duke punuar për të të rritur ndikimin në Evropë, në përgjithësi dhe po ashtu edhe në Ballkanin Perëndimor, përfshirë edhe Kosovën, vlerësojnë njohësit e sigurisë, të cilët thesojnë se ministri Mehaj me të drejtë ka kërkuar vëmendjen e NATOS dhe BE-së pasi aktivitetet e tyre paraqesin kërcënim serioz për sigurinë tonë kombëtare.
Sipas tyre aktivetetet e Serbisë e Rusisë janë të orientuara kryesisht në fuqizimin e krimit të organizuar dhe të korrupsionit. (Përgatiti: Fitore Ademi)./21Media

Back to top button