316 mijë njerëz kanë vdekur nga tërmeti i fuqishëm që ka goditur Haitin më 12 janar të vitit 2010.

Qytetet më të shkatërruara dhe më të prekura nga tërmeti në Amerikën qendrore Leogane dhe Port-au-Prince (kryeqyteti i Haitit), kjo ka bërë që në Haiti 1/4 e popullatës të vdisnin dhe një pjesë tjetër e tyre të humbnin.

Banorët e Haitit jugorë, sidomos të rrethinës së kryeqyteti kanë humbur vendet e tyre.

Tërmeti i fuqishëm prej 7 shkallë Rihter, ishte më i rëndi në 200 vjetët e fundit.

Haiti ka nëntë milionë banorë dhe është njëri nga vendet më të varfra në hemisferën perëndimore.