Në zonën e tërmetit prej 6 shkurtit u lindën 4 mijë e 627 foshnja

Që nga 6 shkurti, 4 mijë e 627 foshnja kanë lindur në provincat e prekura nga tërmetet me qendër Kahramanmaraş.
TRT Haber raporton se në krahinat e prekura nga tërmetet, në 10 ditë kanë lindur 4 mijë 627 foshnja, sipas informacioneve të marra nga Drejtoria e Përgjithshme e Shëndetit Publik.
Ministria e Shëndetësisë ofron mbështetje për nënat e këtyre foshnjave të lindura në krahinat e prekura nga tërmeti dhe për nënat në pritje që përgatiten për lindje, në shumë fusha si ndjekja e shtatzënisë dhe rëndësia e qumështit të gjirit.
Duke informuar nënat se foshnjat duhet të ushqehen me qumësht gjiri për të mbrojtur shëndetin e tyre, ekipet ofrojnë trajnime për ushqyerjen me gji për nënat kur është e nevojshme.
Ekipet e ministrisë kryejnë kontrolle, vaksinime dhe kontrolle shëndetësore për shëndetin e nënës dhe foshnjave./21Media

Back to top button