Nesër samiti BE-Ballkani Perëndimor në Bërdo të Sllovenisë

Pritet që në samit të diskutohet liberalizimi i vizave për Kosovën
Nesër pritet të mbahet samiti i liderëve të Bashkimit Evropian dhe atyre të Ballkanit Perëndimor në Bërdo afër Kranjit në Slloveni. Në një draft të publikuar, thuhet se BE-ja pritet të përsërisë përkushtimin për perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor dhe po ashtu vendet e rajonit të përsërisin orientimin e tyre drejt BE-së. Ndërsa, në Kosovë njohësit e proceseve integruese nuk presin që në këtë takim të shtrohet çështja e liberalizimit të vizave për Kosovën. Qeveria tha se presin përkushtim për zgjerim të Bashkimit Evropian. (Teksti-Donika Osmani, kamera: Gyner Muja)/21Media

Back to top button