Njohësi i Amerikës: Qeveria ta anulojë vendimin për targa, po rrezikohet pozicioni i Kosovës

Përkundër që Qeveria e Kosovës ka shtyrë për 48 orë vendimin për shqiptimit të gjobave për pronarët e makinave me targa ilegale, njohësi i mjekëve, Drizan Shala po kërkon nga Qeveria që ta anulojë vendimin për targa.
Sipas tij, kërkesa e ambasadorit amerikan në Kosovë, Jeffrey Hovenier erdhi pas përfundimit të Bashkimit Evropian për të arritur një mes Kosovës dhe Serbisë për çështjen e targave.
“Mendoj se Qeveria e Kosovës me kryeministrin Kurti duhet sa më parë që është e mundur të mbledhin qeverinë dhe ministrat përkatëse dhe të votojë që në fillim të atij votimi të jetë i inkorporuar anulimi i kompletit proces sa i përket çështjes së targave dhe pastaj bartja e përgjegjësitë t’i bartet garantuesit vetëm të Republikës së Kosovës, ShBA-së dhe në kuadër të afatit të tillë është 48 orë në një takim të shpejtë formal të Departamentit Amerikan të Shtetit me sekretarin Blinken dhe kështu të koordinohen përgjegjësitë e duhura në atë kohë. pas 48 orësh Kosova të marr instruksionet e duhura dhe të marr pozicionet e duhura dhe në rrugëtimin e saj për arsyen e një serbie në mes të Kosovës dhe të jetë në tavolinën e bisedimeve jo vetëm faktori evropian por të jetë ai i cili është në vend. Amerikës”, theksoi Shala.
Tutje, Shala ka thënë se Qeveria e Kosovës është një adoleshente në vendimet politike.
Sipas tij, me këto akuza Kurti po rrezikon pozicionin e Kosovës.
“Mendoj që Qeveria e Kosovës për një shtyrje unë mendoj në aspektin diplomatik është një adoleshent në vendimet politike që është duke marrë në kurriz të Republikës së Kosovës sepse po cenohet dhe po rrezikohet pozicionimi i Kosovës që ka pas deri tani që nga shpallja. e ndërkombëtares së Kosovës bashkë rrugëtimin me faktorët ndërkombëtarë në gjetjen e zgjidhjeve dhe përfundimeve në mes të Kosovës dhe Serbisë”, u shpreh ai.
Njohësi i Amerikës, Shala duke u besuar të bëjë të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me ndërmjetësimin e saj.
“Bashkë në informata relevante ka kërkuar që kjo çështje të zgjasë dhe të jetë një alternativë e mundshme dhe kjo çështje nuk zgjatet. Një modalitet i vetëm të cilat mund të sjellin një rezultat. Bazuar në motivet në të cilat është duke u bërë ambasadori amerikan në Kosovë sa i përket gjetjes së një zgjidhje optimale unë mendoj se në tavolinë në dy modele apo opsione të cilat nuk duhet t’i kemi për bazë dhe duhet t’i analizojmë me kujdes. të vijnë duke mos lënduar në këtë proces është garancia ShBA-në. Opsioni i parë është që është ajo që është komuniteti në Republikën e Kosovës për një periudhë të caktuar kohe, pas asaj të vazhdohet me tabela provuese akronime RKS kështu deri atëherë kemi një dhe përfundimin e mesëm të Kosovës dhe Serbisë. Tentativa është që nga konteksti teknik i targave të shndërrohet në kontekst politik dhe kështu projekti frako-gjerman është në rrezik e sipër dhe kjo nuk do të lejojë faktorin ndërkombëtar”, theksoi Shala.
Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka shtyrë për 48 orë vendimin për shqiptimin e gjobave për pronarët e makinave me targa ilegale.
Kërkesa për shtyrjen e njoftimit erdhi nga ambasadori i ShBA-së në Kosovë, Jeffrey Hovenier.
Kërkesa e ShBA-së erdhi pasi gjatë takimit të djeshëm në Bruksel nuk arritën tek një zgjidhje për çështjen e targave./KP

Back to top button