“Nuk po më del koha për asgjë”, studimi i fundit i thotë të gjitha!

Një studim i fundit nga THT, një kompani lider në parashikimin e sjelljes njerëzore, la një përfundim zbulues: sa më të vjetër të jemi, aq më mirë e menaxhojmë kohën tonë.

Hulumtimi është rezultat i një vlerësimi të kryer në 3,840 njerëz se si ata e menaxhojnë kohën e tyre dhe sjell me vete të dhëna befasuese për menaxhimin e kohës.

Kjo arriti të vërtetojë se menaxhimi i kohës ka një lidhje të ngushtë me grupmoshat: “me rritjen e moshës, rritet edhe niveli ynë i menaxhimit dhe organizimit të kohës; e cila mund të lidhet edhe me faktorë të tjerë si niveli arsimor, pasi ata me formim profesional tejkalojnë pikët e larta me 20 për qind, krahasuar me ata që nuk kanë nivele të larta trajnimi, pavarësisht lehtësive dhe/ose mundësive”, thonë drejtuesit e studimit, përcjell portali rtv21.tv

Këto gjetje janë të lidhura ngushtë me perceptimin e kohës që kemi në faza më të pjekura të jetës. “Për shkak të faktorëve të tjerë si kërkimi i efikasitetit dhe produktivitetit, njerëzit gjatë viteve kërkojnë të bëjnë më shumë aktivitete duke investuar më pak orë; e cila gjithashtu çon në një kërkim për harmoninë dhe qetësinë e “qëndrimit të detyrave”.

Kështu, kur koha menaxhohet dhe planifikohet paraprakisht, njerëzit arrijnë të përmbushin edhe afatet e rëna dakord, gjë që përkthehet në punë cilësore dhe gjeneron ekuilibër mes punës dhe jetës personale, pasi nuk do të sakrifikohet, nga ana tjetër, thotë Juan David Gómez, CEO i THT.

Sipas këtij hulumtimi, ky korrelacion me menaxhimin e kohës, përtej përpikmërisë, gjeti një përfundim interesant në lidhje me faktin se profesionet që lidhen me fusha të dijes si artet e bukura, shkencat sociale dhe humane, kanë marrë në 68 për qind pikët më të larta të ato të vlerësuara.

Këto karakteristika zbulojnë nevojën për organizim dhe disiplinë që kanë këta njerëz dhe kërkimin e efikasitetit që ata që lidhen me shkencat njerëzore mund të demonstrojnë./21Media

Back to top button