Deri në orën 22:00 të së martës janë numëruar 25,798 të votave nga diaspora. Lëvizja Vetëvendosje po prin me 19,626 nga totali i këtyre votave.

Lidhja Demokratike e Kosovës vijon e dyta me 2173 vota dhe Partia Demokratike e Kosovës e treta me 2120 vota nga diaspora.

Ndërsa, me 855 vota Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës radhitet e katërta.

Ndryshe, në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve mbrëmë ka përfunduar numërimi i votave me kusht dhe atyre të personave me nevoja të veçanta.

Pas numërimit të 29 mijë e 490 votave, Lëvizja Vetëvendosje ka dalë e para me 14 mijë e 939 vota.