Opinione: Çka pas Samitit në Slloveni?


Pikëpamjet e analistwve pas samitit në Slloveni.- Duhet caktuar afate për anëtarësim të Ballkanit në BE, për liberalizimin BE-ja nuk është serioze

Në Samitin e Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor, blloku evropian tha se ky rajon ka perspektivë evropiane dhe është rajon me “rëndësi strategjike”, por nuk përmend ndonjë afat për anëtarësimin e Ballkanit në BE. Njohësit e Integrimit Evropian thonë se pa caktim të afateve për anëtarësim të Ballkanit Perëndimor në BE shtetet do të veprojnë më ngadalë. Ndërsa, heshtjen e Bashkimit Evropian ndaj çështjes së liberalizimit të vizave për Kosovën e quajnë politikë hipokrite. Sipas tyre, kjo është dëshpëruese për qytetarët e Kosovës./21Media

Back to top button