Sot bëhen 23 vjet nga rënia heroike e familjes Jashari në Prekaz.

Në natën e 4 dhe 5 marsit të vitit 1998, Prekazi u rrethua nga forca të shumta ushtarake dhe policore serbe.

Më 5 mars filloi sulmi ndaj tyre e që zgjati deri më 7 mars, ku 55 njerëz mbetën të vrarë. Sulmit deri në fund arrin t’i shpëtojë vetëm Besarta, vajza e Hamëz Jasharit.

Pas masakrës, Besarta Jasharit iu dhurua Kurani i gjyshit të saj, Shaban Jashari./21Media