Pas shumë sfidash, fitoi luftën për kanalin në oborrin e tij

2 min read

Colin Furze kaloi tre vjet duke gërmuar një kanal me dorë nën kopshtin e tij në Lincolnshire pa leje.

Struktura nëntokësore shtrihet 1.2 m nën sipërfaqe dhe përfundimisht mund të lidhet edhe me një bunker të posaçëm nëntokësor që ai ka ndërtuar.

Furze nga Stamford, tha se donte ta bënte këtë sepse mendonte se “do të ishte mirë”.

Dokumentet e planifikimit nga Këshilli i Qarkut të Kestevenit Jugor tregojnë se për ndërtimin e bunkerit iu dha leja tetë vjet më parë.

Megjithatë, tunelet për të lidhur shtëpinë, strehën dhe bunkerin e tij nuk kishin leje.

“Propozimi është pjesërisht retrospektiv me një pjesë të madhe të punimeve të tuneleve që janë kryer”, thuhet në dokument.

Furze ka dokumentuar punën e tij për 12 milionë ndjekësit e tij në YouTube pas fillimit të projektit të tunelit në nëntor të vitit 2018.

Fillimisht, tuneli ishte një sekret, por miliona njerëz i kanë parë që atëherë bëmat e tij, me tunelin që lidh aktualisht qilarin e tij të kuzhinës me strehën e tij.

Ai tha se përgjigja kishte qenë pozitive, duke shtuar: “Nëse i pyet njerëzit për tunelet, ata i duan ata”.

Furze tha se ai ndërtoi bunkerin e tij në vitin 2015 dhe e ktheu atë në “shtëpi” me një televizor me ekran të sheshtë, pajisje baterish dhe disa konzola video, gjë që ishte një ëndërr e tij e fëmijërisë.

“Mendova se a nuk do të ishte e mahnitshme nëse mund të shkoja në bunker pa pasur nevojë të ecja nëpër shtegun jashtë?” tha ai.

Ai tha se pjesa tjetër e planeve të tij do të shohë një gërmues të përdorur për të lidhur strehën me bunkerin – një distancë prej rreth 15 m, me kusht që të jepet leja e mëtejshme e planifikimi./21Media