Për shkak të një gabimi, konsumatorja pranoi një faturë marramendëse të energjisë elektrike

2 min read

Ja pse duhet të kontrolloni rregullisht faturat e energjisë elektrike!

Emma Martin, 40 vjeç, kontrolloi llogarinë e saj te Furnizuesi i Energjisë Elektrike elektrike (EDF) për të kuptuar se pse përdorimi i saj i energjisë elektrike ishte rritur në koston e shtëpisë – në vetëm një muaj.

Punonjësja e shkollës, Emma tha se fatura e saj e gazit nuk kishte ndryshuar, por energjia e saj ishte rritur në mënyrë dramatike.

E shqetësuar për koston zhvatëse, Ema tha se u përpoq të vinte në kontakt me EDF për të shpjeguar situatën, por nuk ishte në gjendje të merrte një përgjigje.
Kur më në fund arriti të fliste me dikë në forumin online të kompanisë së energjisë, ajo thjesht u pyet “a do të donit ta ndanit pagesën mbi 36 muaj?”

Emma, nga Hartlepool, Durham, tha: “Kur pashë për herë të parë atë numër, pata pak panik sepse nuk është ajo që prisni të shihni kur kontrolloni faturat tuaja mujore. Menjëherë e kuptova se kishte pasur një gabim, por askush nga EDF nuk do të më siguronte se problemi do të zgjidhej. Kur thirra linjat e tyre telefonike, ata thjesht i ndërprenë dhe në bisedën e tyre në internet ata përgjigjen një herë në 16 orë. Kur më në fund arrita te dikush, ata më pyetën qartë nëse doja ta ndaja pagesën në 36 muaj! Siç mund ta imagjinoni, isha shumë e shqetësuar.”, tha ajo, shkruan mirror.co.uk, trasmeton rtv21.tv

Furnizuesi i Energjisë – EDF pranoi se ishte bërë një gabim dhe që atëherë ka korrigjuar faturën e znj. Martin. Një zëdhënës i EDF tha: “Kur vendosej Debitimi Direkt në internet, u paraqit një lexim i gabuar i njehsorit të energjisë elektrike, i cili rezultoi në tarifë më të lartë mujore. “Zonja Martin nuk ka marrë kurrë një faturë për këtë shumë dhe ne kemi korrigjuar leximet e njehsorit.”, tha ai.

Qindra mijëra familje po përballen me rritje të mëdha të faturave të energjisë në javët e ardhshme, me furnitorët që kuotojnë deri në 3700 £ në vit, ndërsa zbulohet kufiri i ri i çmimit të energjisë.
Shumë familje të mbrojtura nga marrëveshjet e lira me normë fikse po përballen gjithashtu me rritje masive, pasi tarifat e tyre mbarojnë gjatë javëve të ardhshme. Shifrat nga faqja e internetit TheEnergyShop tregojnë se të paktën 226 oferta të tilla do të skadojnë përpara marsit. Ata që u regjistruan një vit më parë mund të kishin paguar nga 850 deri në 950 £ në vit për gaz dhe energji elektrike. / 21Media