Palushi: Asetet publike janë në pronësi të Kosovës

Palushi: Asetet publike janë në pronësi të Kosovës

Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit prezantoi raportin “Pretendimet e Serbisë mbi ‘investimet’ në Kosovë nga ndërmarrjet shoqërore serbe pas vitit 1999 në kontekstin e mrrëveshjes eventuale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë”. U tha se cdo pretendim i Serbisë se ka investuar në ndërmarrjet publike në Kosovë duhet të argumentohet me fakte.

Ndërsa u paraqiten rekomandime që ndihmojnë institucionet e Kosovës në lidhje me qendrimet që duhet t’i mbajnë në dialogun Kosovë-Serbi sa i përket aseteve strategjike që gjenden në Kosovë./21Media