Vazhdojnë reshjet, IHMK paralajmëron se mund të ketë përmbytje

Duke filluar nga pasditja e së mërkurës, në pjesën më të madhe të vendit do të vazhdojnë reshjet, por me intensitet dhe në sasi, më të larta do të jenë në pjesën perëndimore të vendit.

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës ka njoftuar se, kjo situatë do ta vështirësojë edhe më tepër gjendjen, edhe ashtu të rënduar nga ditët e kaluar e të cilat shkaktuan disa vërshime.

“Aktualisht tendencat e niveleve dhe prurjeve të ujit në shumicën e lumenjve janë në rënie të letë, por pas vazhdimit të reshjeve, pritet që përsëri ata të pësojnë ngitje me mundësi që ti kalojnë kapacitetet e tyre transportuese nëpër disa segmente dhe si pasojë do paraqiten edhe përmbytje lumore, por edhe tejngopje e tokave të shkaktuar nga sasia e madhe e reshjeve. Kjo situatë do të vazhdoj edhe gjatë ditës së nesërme por me intensitet më të ulët”, thuhet në njoftim.

Artikuj të ngjashëm

Shikoni Gjithashtu
Close
Back to top button