Protesta ishte kunder ndalimit te pynes se objekteve hoteliere

Protesta ishte kunder ndalimit te pynes se objekteve hoteliere

Objektet e hotelierisë në Tuz, afër Podgoricës, u hapën gjithashtu këtë mëngjes, pavarësisht masave epidemiologjike dhe përpjekjeve të policisë për t’i mbyllur ato, raporton RTCG.

Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, i tha Shërbimit Publik se rruga ndërkombëtare Podgorica-Tuz-Shkodër ishte bllokuar. Ai shkroi në Facebook se mori një mesazh nga Zëvendës Kryeministri Dritan Abazoviq, pas një përpjekje dy-ditore për të hyrë në kontakt me Qeverinë e Malit të Zi.

“Unë iu përgjigja me një ftesë dhe e ftova atë në një takim në Komunën e Tuzit për të diskutuar mundësinë e zgjidhjes së problemit. Ne po e presim ”, ka shkruar Đeljošaj në Facebook.

Pasi u hapën të gjitha objektet e hotelierisë këtë mëngjes, në përputhje me vendimin e Zheljošës, policia shpejt reagoi, i cili erdhi në atë qytet për të mbyllur baret.

Tuzi është bllokuar tani për tani, dhe qytetarët janë mbledhur në rrugën kryesore të qytetit.

“Rruga ndërkombëtare Shkodër-Tuzi-Podgorica është bllokuar. Ne jemi duke pritur për Zëvendës Kryeministrin Dritan Abazovic dhe Kryeministrin Zdravko Krivokapic. Kjo është mënyra e vetme që ata t’i përgjigjen thirrjeve tona për bisedime “, tha Zheljošaj për RTCG, duke deklaruar se objektet e hotelierisë janë ende të hapura.

Nga rruga, masat e reja të Institutit të Shëndetit Publik (ISHP) parashikojnë mbylljen e dyqaneve në Tuzi, Danilovgrad dhe Tivar.

Qeveria e Malit të Zi njoftoi në Twitter se është e gatshme që menjëherë të ulet me Presidentin e Komunës së Tuzit, Niko Đeljoša dhe të zgjidhë problemin që lindi pas hapjes së objekteve hotelierike këtë mëngjes, por nuk është specifikuar kur do të të bëhet

Sidoqoftë, Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, më vonë deklaroi se nuk do të lejonte askënd “të vidhte”.

Prokuroria e Podgoricës ka hapur një procedurë kundër kryetarit ë komunës së Tuzit, Nike Gjeloshaj, i cili njoftoi se nuk do të respektojë vendimin e autoriteteve shëndetësore kompetente për të mbyllur objektet hotelierike në atë komunë, afër Podgoricës.