​PS fitoi 34 bashki dhe gjashtë të tjera koalicioni Bashkë Fitojmë, numërimi vazhdon

(Lajm i përditësuar)

​PS fitoi 34 bashki dhe gjashtë të tjera koalicioni Bashkë Fitojmë, numërimi vazhdon

Procesi i numërimit të votave ka përfunduar në një numër të madh të bashkive në Shqipëri, ku deri tash dihet që Partia Socialiste ka fituar në 34 bashki. Ndërsa, koalicioni Bashkë Fitojmë, do t’i drejtojë 6 bashki.

Partia Socialiste ka fituar edhe në Lushnje. Kandidatja e kësaj partie, Eriselda Musa Sefa ka marrë 22 402 vota ose 62.64 përqind. Kurse, kandidati i koalicionit Bashkë Fitojmë, Eduard Shyqyri Sharka ka marrë 13362 vota ose 37.36 përqind.

Në Sarandë ka fituar kandidati i PS-së, Oltion Ahmeti ÇaÇi, i cili ka marrë 7909 vota ose 52.46 përqind.

PS ka fituar edhe në bashkinë Cërnik, ku kandidati i saj ka marrë 8444 vota ose 71.20 përqinds. Kurse, koalicioni Bashkë Fitojmë ka marrë 3416 vota ose 28.80 %.

Kandidati i PS-së së shpejti do të fitojë edhe në bashkinë Patos, pasi ka marrë 8.120 vota. Kurse, koalicioni Bashkë Fitojmë ka marrë 2657 vota. E ndërkohë, ka mbet vetëm një qendër e votimit pa numëruar. Fitorja e PS-së është konfirmuar nga KQZ edhe në Librazhd, ku kandidat i PS-së ka marrë 10364 vota ose 74.45 përqind. Ndërsa, kundërkandidati i tij nga koalicioni Bashkë Fitojmë, ka marrë 3557 vota ose 25.55 %.

Votat janë numëruar edhe në bashkinë Rrogozhinë, ku edhe këtu PS ka marrë 5120 vota. Kurse, kundërkandidati ka koalicioni BF, ka marrë 5097 vota.

Partia e Edi Ramës-PS ka fituar edhe në bashkinë Bulqizë, duke marrë 8364 vota, kurse koalicioni BF ka marrë 5514 vota.

E në Gramsh sërish ka fituar PS me 6263 vota. E kundërkandidati nga koalicioni BF me 5629 vota. PS ka fituar edhe në Belsh me 4536 vota, ndaj kundërkandidatit të koalicionit BF, me 4495 vota. PS ka fituar edhe në Roskovec me 6033 vota. Ndërsa, kundërkandidati ka marrë 5454 vota.

PS ka fituar edhe në Tropojë, Dropull, Përmet, Skapar, Poliçan, Konispol, Këlcyrë, Fushë-Arrës, Libohovë, Pustec.

PS është afër fitores edhe në Mat.

Ndërkohë, më herët është ditur rezultati që PS ka fituar në bashkitë Kamëz, Vora, Elbasan, Pusteci, Delvinë, Klos, Kolonja, Këlcyrë, Tepelenë, Pukë, Peqin, Elbasan, Delvinë dhe Vlorë.

E në Mirditë ka fituar koalicioni BF me 6355 vota. Kurse, PS ka marrë 5160 vota, si dhe në Has.

Koalicioni Bashkë Fitojmë ka arritur të marrë bashkinë e Himarës, Libohovë dhe Memaliaj, Pukë.

Ndërkohë, numërimi i votave po vazhdon në bashkitë tjera.

1. Ledina Bardhyl Alolli Bashkë Fitojmë 13047 39.10 %
2. Sotiraq Melka Filo Partia Socialiste e Shqipërisë 20324 60.90 %

​Koalcioni Bashkë Fitojmë ia merr PS-së bashkinë e Himarës

Nga qendra e votimit është bërë e ditur se koalicioni Bashkë Fitojmë ka arritur me një diferencë të vogël të votave, t’ia marrë Partisë Socialiste, bashkinë e Himarës.

Pas numërimit të kutisë së fundit të votave, në QV, që është transmetuar drejtpërdrejt nga televizionet, ka nis festa e koalicionit Bashkë Fitojmë, si dhe një lloj pakënaqësie e PS-së.

Ndërkohë, në uebin e KQZ-së, ende nuk janë futur të dhënat e përfundimit të numërimit.

Koalicioni Bashkë Fitojmë ka arritur të marrë edhe bashkinë Libohovë dhe Memaliaj.

Përndryshe, deri tash Partia Socialiste ka fituar në bashkitë Kamëz, Vora, Elbasan, Pusteci, Delvinë, Klos, Kolonja, Këlcyrë, Tepelenë, Pukë, Peqin, Elbasan, Delvinë dhe Vlorë.

Ndërkohë, numërimi i votave po vazhdon në bashkitë tjera.

​PS afër fitores edhe në Vlorë

Partia Socialiste ka fituar edhe në bashkinë e Vlorës.

Sipas KQZ-së, në këtë bashki janë numëruar 189 qendra të votimit nga 226, ku Ermal Neki Dredha i PS-së, ka marrë 23553 ose 70.57 %. Kurse, kandidati i koalicionit Bashkë Fitojmë, ka marrë 9823 vota ose 23.43 %.

PS ka fituan edhe në Kamëz, Vora, Elbasan, Pusteci, Delvinë, Klos, Kolonja, Këlcyrë, Tepelenë, Pukës, Peqin, Elbasan dhe Delvinë.

Kurse, koalicioni Bashkë Fitojmë, deri tash ka fituar vetëm në Libohovë dhe Memaliaj.

Përndryshe, deri tash Partia Socialiste ka fituar në bashkitë Kamëz, Vora, Elbasan, Pusteci, Delvinë, Klos, Kolonja, Këlcyrë, Tepelenë, Pukë, Peqin, Elbasan dhe Delvinë.

Kurse, koalicioni Bashkë Fitojmë, deri tash ka fituar vetëm në Libohovë dhe Memaliaj.

Ndërkohë, numërimi i votave po vazhdon në bashkitë tjera.

Përfundon numërimi i votave në dhjetëra bashki në Shqipëri, në shumicën fiton PS

Tanimë më shumë se dhjetëra bashki kanë përfunduar numërimi i votave, derisa vijon procesi i numërimit në pjesën më të madhe të bashkive.

Socialistët fituan bindshëm në Kamëz, ku Rakip Suli u rizgjodh si kryetar bashkie me 60% të votave. Edhe Vora u kthye rozë ku u zgjodh kryetar bashkie Blerim Shera me 73% të votave. Në krye të bashkisë Elbasan u zgjodh me rezultat 56% të votave.

Bashkia e katërt që përfundoi procesin ishte Pusteci, ku u besua socialisti Pal Kolefski me 63%. Para pak çastesh u mbyll votimi edhe në Delvinë ku fituan sërish socialistët me në krye Besmir Veliu prej 62% të votave.

Numërimi i votave ka përfunduar në bashkinë Klos të Shqipërisë, dhe ka triumfuar kandidatja socialiste Valbona Kola.

Kola mori 4489, kurse Bedri Hoxha nga koalicioni “Bashkë Fitojmë” 3498 vota.

Mes dy kandidatëve ka një diferencë me 991 vota.

Ka përfunduar votimi në Libohovë dhe Memaliaj, ku me diferencë të ngushtë votash, ka mundur të fitojë koalicioni “Bashkë Fitojmë”.

Në Libohovë kandidati Adil Xhelili i “Bashkë Fitojmë” ka kryesuar me 1401 vota. Ndërsa kandidati i Partisë Socialiste Leonard Hide mundi të sigurojë 1234 vota nga të gjithë kutitë e numëruara, me 167 vota më pak.

Edhe në Memaliaj ka përfunduar procesi dhe fitues është shpallur Albert Malaj i koalicionit “Bashkë Fitojmë”. Malaj është shpallur fitues me 2580 vota.

Drejtuesi aktual i bashkisë, Gjolek Guci i Partisë Socialiste nuk mundi të fitojë sërish mandatin duke marrë me diferencë të ngushtë 2368 vota, me 212 vota më pak.

Gjuci ka siguruar 47.75% të votave ndërsa Malaj 52.25%.

Në bashkinë Kolonja, ku është konfirmuar për një mandat tjetër kandidati i PS-së, Erion Isai me 3873 vota, kurse kandidati i BF, Ethem Lumani ka marrë 2150 vota.

Edhe pse me diferencë të ngushtë, Partia Socialiste ka fituar bashkinë Këlcyrë.

Sapo ka përfunduar numërimi i të gjitha kutive të votimit në Bashkinë Këlcyrë, ku kandidati Klement Ndoni i Partisë Socialiste ka marrë zyrtarisht kreun e bashkisë.

Klement Ndoni ka marrë 49.33% të votave me 2018, pasuar nga kandidati Arjan Kasaj me 47.32% prej 1936.

Më pak vota ka marrë kandidati i Partisë Demokratike, Adriatik Spahiu me 137 vota.

Ka përfunduar procesi i numërimit në 22 nga 22 qendrat e votimit në Tepelenë.

Kandidati socialist Tërmet Peçi ka mundur të sigurojë 82.67% të mbështetjes qytetare, që e përkthyer në shifra do të thotë 4088 vota. Kandidati i koalicionit “Bashkë Fitojmë”, Baftiar Imeri ka marrë 10.33%, ose 511 vota. Ndërsa kandidati i PD-së, Sokol Guga ka grumbulluar 7% ose 346 vota.

Back to top button