Pse dyert në banjot publike nuk arrijnë në dysheme?

 
Njerëzit kanë paguar për të përdorur tualetin për gati 2,000 vjet. Dhe ndërsa sot kemi tualete publike falas, ato janë akoma të ndryshme nga ato të rregulltat që jemi në shtëpi. Ato kanë një detaj të veçantë që na tërheq vëmendjen – dyer që nuk arrijnë dyshemenë. Dhe ka disa arsye për këtë:
1. Ju mund të shihni nëse dikush ka nevojë për ndihmë mjekësore

2. Mund të shihni nëse është bosh

3. Ndihmon për të hequr qafe erën e keqe brenda

4. Dyert e plota janë më të shtrenjta

5. Ndihmon për të ndaluar njerëzit nga sjellja e keqe

6. Mund të dilni nëse bllokimi është bllokuar

7. Mund t’i kërkoni dikujt letër higjienike nëse nuk e keni

8. Njerëzit kalojnë më pak kohë në banjë dhe linja lëviz më shpejt

9. Është më e lehtë pastrimi i dyshemesë

10. Në rast të prishjes së tubit, uji nuk do të grumbullohet

Pse duhet të tërheqim derën për të dalë nga banja?

Kjo është që të mos lëndoni askënd gjatë hapjes së derës.
Kjo ju pengon të bllokoni korridorin dhe mund t’ju lejojë të lëvizni në rast urgjence, shkruan BrightSide.

Parandalon që erërat të dalin jashtë.
Ju nuk mund të mbylleni jashtë nga dikush tjetër, por është më e lehtë për ju të bllokoni derën nëse bllokimi i saj është i prishur.

Dhe kur futemi në banjë, shtyjmë derën

Mund ta hapni me shpatullën tuaj në mënyrë që të mos keni nevojë të prekni dorezën e derës.
Shtytja e derës ndihmon për të kursyer kohë./21Media
Back to top button