Pse rrobat nuk e ruajnë aromën e zbutësit tuaj

Një nga gjërat më të bezdisshme që ndodh gjatë larjes së rrobave në lavatriçe është se ato nuk e ruajnë gjithmonë edhe në fillim aromën e mirë të zbutësit të rrobave që kemi përdorur.
Ka disa arsye që mund të ndodhë kjo:
Mos bëni mirëmbajtje në lavatriçe
Çdo larje çliron shumë papastërti, si pasojë lavatriçja mbushet me një lloj papastërtie që neutralizon çdo aromë të mirë. Sigurohuni që të pastroni rregullisht lavatriçen dhe mos harroni sirtarin ku është vendosur detergjenti.
Nuk i nxirrni në kohë rrobat nga lavatriçe
Vendosja e zbutësit të rrobave, por lënia e tyre të qëndrojnë të grumbulluara në lavatriçe për orë të tëra, është një humbje e mundimit. Era e makinës larëse mbizotëron mbi atë të zbutësit të rrobave dhe kështu rrobat tuaja kanë erë të keqe.
Vendos shumë zbutës
Nëse mendoni se përdorimi i tepërt i zbutësve do t’i bëjë rrobat tuaja të nuhasin më mirë, e keni gabim. Përdorni gjithmonë sasinë e rekomanduar të zbutësit të rrobave.

Back to top button