John Burns ishte 98 vjeç dhe ende punonte në “TC Young Wilson Terris”, në Edinburg, firma ku ai u bashkua si një 14-vjeçar.

Ai fliste për pension disa javë para vdekjes së tij, por nuk ishte pensionuar.

John humbi rekordin botëror të Guinness për karrierën më të gjatë në të njëjtën kompani, sepse ai po i shërbente vendit të tij gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe prishi punën e tij të vazhdueshme, transmeton rtv21.tv.

Rekordi mbahet nga Walter Orthmann nga Brazili me 81 vjet e 85 ditë.

John nga Meadowbank, Edinburg, vdiq në gjumë muajin e kaluar, pak pasi festoi ditëlindjen.

Gruaja e tij Nancy Burns, një infermiere, tha: Ai jetonte për punën e tij dhe shpesh shihej duke vrapuar pas autobusit në mëngjes.

John filloi punë me firmën atëherë quhej Laird & Wilson Terris – në 1936 në moshën 14 vjeç pasi kaloi një test në anglisht dhe matematikë. Ai mbajti një larmi punësh, përfshirë mesazhin e zyrës, arkëtarin dhe dërguesin ligjor./21Media