"Ne jemi të përkushtuar të sigurojmë që Beogradi dhe Prishtina të arrijnë një zgjidhje të qëndrueshme'

“Ne jemi të përkushtuar të sigurojmë që Beogradi dhe Prishtina të arrijnë një zgjidhje të qëndrueshme’

Rusia po bën shumë për të mbajtur të qëndrueshme situatën në Ballkan, dhe Moska është në favor të një zgjidhjeje të pranueshme reciprokisht midis Beogradit dhe Prishtinës, deklaroi sot presidenti rus Vladimir Putin.

“Rusia po bën shumë për të mbajtur situatën në Ballkan të qëndrueshme dhe të sigurt. Ne jemi të përkushtuar të sigurojmë që Beogradi dhe Prishtina të arrijnë një zgjidhje të qëndrueshme dhe reciprokisht të pranueshme për problemin e Kosovës bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të KB”, u tha Putin ambasadorëve në ceremoninë e kredencialeve në Kremlin.

Në ceremoninë e akreditimit, Putin u tha ambasadorëve se ai shpreson se do të kishte çështje të zgjerimit të dialogut politik, lidhjeve tregtare-ekonomike, zgjerimit të shkëmbimeve kulturore dhe kontakteve ndërnjerëzore në vijën e tyre të shikimit.

“Kërcënimi i terrorizmit po rritet, konfliktet rajonale po përhapen dhe sistemi i kontrollit të armëve po shkatërrohet”, tha Putin, duke shtuar se ekonomia globale është gjithashtu në një gjendje të brishtë.

Në ceremoninë në Kremlin morën pjesë 23 ambasadorë të ri në Rusi.