Qeveria bën një hap drejt themelimit të Fondit Sovran

Qeveria e Kosovës sot ka miratuar draftin e koncept-dokumentit për themelimin e Fondit Sovran.
Kryeministri Albin Kurti bëri prezantimin e mekanizmit në mbledhjen e 81-të të Qeverisë . Ai tha se me këtë fond do të bëhet transformimi ekonomik dhe do të ketë rritje të punësimit.
Themelimi i këtij fondi ishte një prej premtimeve të Vetëvendosjes. Sipas premtimeve të këtij subjketi politik në fushatë fondi do ky fond do t’i marrë nën pronësi asetet strategjike të Kosovës dhe do ta ketë përgjegjësinë për investimet në rritjen e vlerës së tyre. Si dhe me themelimin e Fondit Sovran synohet shuarja e Agjencisë Kosovare të Privatizimit./21Media

Back to top button