Raketa më e fuqishme e NASA-s nisi misionin historik në Hënë

Agjencia amerikane e hapësirës NASA ka lëshuar raketën e saj më të fuqishme ndonjëherë drejt hënës.

Raketa Artemis 100 metra e gjatë sot në mëngjes u ngjit drejt qiellit.

“Ne po shkojmë. Për herë të parë, të NASA_SLS raketë dhe NASA_Orion fluturojnë së bashku. #Artemis fillon një kapitull të ri në eksplorimin njerëzor hënor”, ka bërë të ditur NASA.

Fluturimi i së mërkurës pasoi dy përpjekje të mëparshme të nisjes në gusht dhe shtator, të cilat janë ndërprerë për shkak të defekteve teknike.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button