Remitencat nga diaspora jetike për ekonominë e Kosovës

“Kosova duhet të krijoj parakushte për investime të jashtme”

Rreth gjashtë miliardë euro për periudhën 10 vjeçare, llogaritet të jetë shuma e parave të dërguara nga emigrantët kosovarë për familjet e tyre në Kosovë.Shuma e remitencave që për çdo vit hyjnë në Kosovë, është rreth 600 milionë euro. Këto remitenca sipas njohësve të ekonomisë janë jetike për ekonominë e vendit dhe se Kosova duhet të krijoj kushte më të mira në mënyrë që të ketë investime të jashtme në vend./21Media

 

 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button