Republika Çeke zëvendëson Rusinë në Këshillin e OKB-së

Ministri i Jashtëm çek Jan Lipavsky, falënderoit anëtarët e OKB-së për zgjedhjen e vendit të tij në Këshillin e OKB-së për të Drejtat e Njeriut, duke zëvendësuar Rusinë, e cila u pezullua nga ky organ në prill për pushtimin e saj në Ukrainë.
Lipavsky shprehu mirënjohjen e tij për besimin e dhënë në Republikën Çeke dhe tha se vendi i tij do të fillojë menjëherë punën, si pjesë e sesionit të së enjtes mbi abuzimet e të drejtave të njeriut të shkaktuara nga lufta e Rusisë në Ukrainë, përcjell rtv21.tv
Ministri i Jashtëm tha se të drejtat e njeriut mbeten një prioritet si për partinë e tij ashtu edhe për qeverinë çeke, e cila ai tha se po i kthehet trashëgimisë së Vaclav Havel.
“Ne i përkasim Këshillit të të Drejtave të Njeriut. Rusia jo”, tha ai për Novinky.cz
Republika Çeke do të shërbejë pjesën e mbetur të mandatit tre-vjeçar të Rusisë në këshill./21Media

Back to top button