Dje dhe sot hedhja e llavës është vërejtur me tempo më të madhe

Dje dhe sot hedhja e llavës është vërejtur me tempo më të madhe

Vullkani aktiv Etna që gjendet në ishullin e Sicilisë, në jug të Italisë, ëshë riaktivizuar, duke nxjerr llavë dhe hi.

Ka një muaj që vullkani është aktiv, por dje dhe sot hedhja e llavës është vërejtur me tempo më të madhe.

Vullkani ishte aktivizuar edhe në mes të muajit, nga i cili shpërthim janë lënduar dhjetë persona.

Në mesin e të lënduarve ishte edhe një ekip i BBC-së.