Në një prononcim për mediat, kryetari i bordit të drejtorëve të kompanisë R-Pharm, e cila është dhe kompania ruse e cila pretendon se ka zbuluar vaksinën ndaj COVID-19-, Alexei Repik, ka zbuluar se çmimi i vaksinës ruse ndaj koronavirusit, për tregun ndërkombëtar, fillimisht do të jetë së paku 10 dollarë për dy doza.

“Çmimi do të jetë së paku 10 dollarë për dy doza për tregun e eksportit”, u shpreh Alexei për kanalin televiziv Rusia-24.

Ai tha se çmimi do të ndryshojë në të ardhmen, nëse prodhimi i vaksinës do të arrijë një shkallë të mjaftueshme industriale. Sakaq, Rusia është vendi i parë deri më tani që ka njoftuar krijimin e një vaksine kundër koronavirusit.

Ky fakt ngjalli debat ndërkombëtar, duke qenë se Organizata Botërore e Shëndetit dhe shtete të tjera të fuqishme, e shohin me skepticizëm dhe dyshim efikasitetin e kësaj vaksine./kp