Familja Sylejmani pret rendimente rreth 50 tonë domate

Familja Sylejmani pret rendimente rreth 50 tonë domate

 Në fshatin Konjuh të Lipjanit shumica e banoreve jetojnë nga bujqësia dhe perimtaria. Kultivimi i pemëve dhe perimeve në serra, edhe pse është më i kushtueshëm, po rezulton i leverdishëm për fermerët, pasi kërkesat për kultura të freskëta bujqësore dhe jashtë sezonit po vjen gjithnjë e në rritje. Vetëm nga serrat familja Syljmani pret rendimente 45 mijë kilogram domate dhe 40 mijë me speca.(Teksti-Bahtir CAKOLLI, kamera- Sahit TROSHUPA)./21Media