​Shefja e UNMIK-ut dënon sulmet ndaj KFOR-it

Përfaqësuesja Speciale e Sekretarit të Përgjithshëm (PSSP) të OKB-së dhe shefja e UNMIK-ut, Caroline Ziadeh është e alarmuar nga dhuna në veri të Kosovës dhe veprimet e mëparshme gjatë ditëve të fundit që shkaktuan zhvillimet e orëve të fundit.

Ajo ka dënuar ashpër veprimet që rezultuan me lëndime të rënda të personelit të KFOR-it, por edhe të civilëve, sot në komunën e Zveçanit.

“Dhuna në çfarëdo forme, përfshirë edhe kundër KFOR-it, të cilët janë të dislokuar për të ofruar një mjedis të sigurt në përputhje me Rezolutën 1244 (1999) të Kombeve të Bashkuara, është e papranueshme”, tha ajo.

PSSP Ziadeh shpreh solidaritetin me KFOR-in dhe u uron të gjithë të lënduarve, përfshirë civilët, shërim të shpejtë. Ajo thekson se humbja e jetëve duhet të parandalohet me çdo kusht.

Shefja e UNMIK-ut kërkon de-përshkallëzimin dhe bën thirrje për udhëheqje dhe veprime të përgjegjshme për të zbutur tensionet dhe për të shkuar drejt zgjidhjeve të qëndrueshme politike sa më shpejt të jetë e mundur.

Ajo tha se UNMIK-u do të vazhdojë të koordinohet ngushtë me të gjitha pranitë ndërkombëtare në terren.

Back to top button