Shpallja e pavarësisë së Katalonisë, bien bursat në Madrid

Regjioni i Katalonisë sot shpalli pavarësinë e njëanshme

Bursa e Madridit dhe aksionet në bankat katalonase kanë shënuar rënie, pasi që Parlamenti i Katalonisë shpalli sot pavarësinë nga Spanja.

Indeksi kryesor i bursës së Madridit, IBEX35 shënoi rënie mbi një për qind në 10.198,50 poenë, pasi që parlamenti katalonas votoi për ndarjen nga Spanja me 70 vota për, 10 kundër dhe 2 abstenime, transmeton AFP.

Back to top button