Si mund të përmirësoni shpejtësinë e internetit? Ndiqni këtë hap të thjeshtë

Kur bëhet konfigurimi përkatës i pajisjes për t’u lidhur me një rrjet Wi-Fi, ajo mbetet e lidhur me kompjuterin dhe, nga ana tjetër, regjistrohet në llogarinë Microsoft ose në atë që është regjistruar.

Në atë renditje idesh, nëse kompjuteri është i formatuar, nuk do të jetë e nevojshme të rifuten të dhënat e lidhjes. Gjithashtu, kur kompjuteri është afër lidhjes Wi-Fi, ai lidhet automatikisht, përcjell portali rtv21.tv

Siç dihet, ruteri i ofruar aktualisht nga kompanitë është i aftë të krijojë dy sinjale të pavarura lidhjeje. Njëri prej tyre është 2.4 GHz, ndërsa tjetri është një brez 5 GHz. Secili prej këtyre brezave ofron mbulim të ndryshëm.

Tani, pyetja që lind është se cila ofron lidhjen më të shpejtë. Nga njëra anë, sinjalet Wi-Fi 2.4 GHz kanë një gamë shumë më të madhe se 5 GHz. Megjithatë, shpejtësia e transmetimit të të dhënave është shumë më e ulët se 5 GHz.

Në këtë kuptim, pasi dallimet midis dy llojeve të lidhjeve janë të qarta, opsioni më i mirë për të ofruar shpejtësinë e shfletimit dhe shkarkimit është të zgjidhni brezin 5 GHz. Vlen të përmendet se nëse përdorni një kompjuter desktop, nuk do të jetë e nevojshme për të ndryshuar llojin e lidhjes, është e nevojshme vetëm të konfiguroni brezin 5 GHz dhe të eliminoni brezin 2.4 GHz.

Megjithatë, nëse është një laptop që përdoret dhe lëviz vazhdimisht, ai do të lidhet me rrjetin 2.4 GHz, pasi ofron mbulim më të madh dhe nuk kalon automatikisht në 5 GHz, domethënë për të hyrë në atë lidhje duhet të hyni manualisht. . Për ta arritur këtë, duhet të shtypni ikonën e lidhjes Wi-Fi dhe të zgjidhni brezin 5 GHz./21Media

Back to top button