Sinani: Ta shfrytëzojmë votën tonë për të deleguar njerëzit e duhur

Ardita Sinani, këshilltarja për Luginë të Preshevës të kryeministrit Albin Kurti, ka ftuar të gjithë shqiptarët e Luginës së Preshevës që të shfrytëzojnë të drejtën e tyre të votës.

Pas votimit në njësinë zgjedhore më të madhe në Preshevë, Sinani tha se Parlamentin e Serbisë duhet të delegohen njerëz që mbrojnë interesat e shqiptarëve të luginës.

“Unë ftoj të gjithë qytetarët e Luginës së Preshevës që masovikisht të shfrytëzojnë të drejtën e tyre të votës, pavarësisht diskriminimit të vazhdueshëm, shtypjes masive, shkeljes sistematike e cila i bëhet shqiptarëve të Luginës së Preshevës nga Beogradi zyrtar. Ne si qytetarë të Luginës së Preshevës duhet të shfrytëzojmë votën tonë, për të përfaqësuar dhe për të deleguar njerëzit e duhur, njerëz cilësor të cilët mbrojnë interesat e qytetarëve të Luginës. Njerëz cilësor dhe që janë të rreshtuar drejt për të mbrojtur interesat e shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Andaj sa më shume të jemi proaktiv ndaj të gjitha këtyre diskriminimeve të vazhdueshme duhet të jemi më pro-aktiv”, tha Sinani.

Ish- kryetarja e Preshevës, Ardita Sinani nuk komentoi akuzat e kryetarit të Preshevës, Shqiprim Arifi, i cili tha se fajtor për përçarjen në luginë është kryeministri Albin Kurti.

“Sot është ditë feste ne sot do të festojmë, të gjitha këto që i përmendet ju janë të pavërteta. Ne sot nuk e kemi të drejtën të merremi me komente të tilla dhe nuk na i lejon etika se duhet të festojmë. Nuk duhet të thyejmë heshtje për të bërë politikë”, shtoi ajo.

Në Luginë të Preshevës sot po votohet për zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare në Serbi. Shqiptarët po garojnë me dy lista.

Back to top button