SOCIALE: Tërheqja e parave nga trusti pensional

Në qendër të komenteve këto ditë është gjendur edhe ideja për tërheqje të kursimeve pensionale për të përballur situatën e krijuar nga pandemia dhe nga rritja enorme e çmimeve të artikujve themelor. Kësisoj, njohës të rrjedhave ekonomike vlerësojnë se një vendim për tërheqje të kursimeve do të dëmtonte kontribut-paguesit. Por ka edhe përkrahës të kësaj ideje, të cilët tërheqjen e kursime e konsiderojnë alternativë për të zbutë gjendjen e rënduar ekonomike të qytetarëve.(Teksti-Albulena Nuha, kamera- Lulzim Fana)./21Media

Back to top button