Spotify njofton se do të shesë bileta për koncerte dhe shfaqje muzikore

2 min read

Kompania Spotify njoftoi se ka filluar testimin e Spotify Tickets, një iniciativë e re me të cilën nxjerr në shitje biletat e koncerteve për fansat dhe përdoruesit nga vetë aplikacioni.

Aktualisht, ai ka një ‘furnim’ të quajtur ‘Live Events’ si për ‘aplikacionin’ për PC dhe për iOS dhe Android, i cili lokalizon ngjarjet live në një mënyrë të personalizuar dhe duke marrë parasysh zakonet dhe vendndodhjen e riprodhimit të përdoruesit.

Ai theksoi se në këtë mënyrë përdoruesve të saj u ofrohet mundësia e blerjes së biletave për koncerte dhe shfaqje. Pasi të zgjidhet koncerti, Spotify i ridrejton ato në platforma të palëve të treta, siç është Ticketmaster, përcjell portali rtv21.tv

Media e specializuar Music Ally tregoi se Spotify filloi testet e para të një mjeti të ri me një format të ndryshëm nga ky seksion. Në këtë rast, ‘aplikacioni’ do të menaxhojë drejtpërdrejt shitjet e biletave, në vend që të veprojë si ndërmjetës me platformat e tjera të shitjes së biletave.

Për ta bërë këtë, kompania lançoi iniciativën e Biletave Spotify në Shtetet e Bashkuara, e disponueshme si në aplikacion ashtu edhe në faqen e internetit të Spotify , ku disponohen bileta për artistë të ndryshëm për koncertet që do të zhvillohen në Shtetet e Bashkuara.

Për momentin, ofron bileta koncertesh para-shitje për artistë si Annie DiRusso, Tokimonsta, Osees, Dirty Honey, Limbeck, Crows dhe Four Years Strong./21Media