Starship përfundon me sukses fluturimin provë

Raketa Starship e prodhuesit amerikan të anijeve kozmike SpaceX përfundoi me sukses fluturimin testues të enjten.Përveç anijes së sipërme kozmike, përforcuesi i raketës Starship njihet si Super Heavy, i cili është 70.7 metra i gjatë me 33 motorë Raptor në bazën e tij që mund të prodhojnë 8.350 ton shtytje.

Nisja u transmetua drejtpërdrejt në rrjetin X, ku SpaceX shkroi gjatë fluturimit testues: “Motorët Raptor të Starship-it janë ndezur gjatë ndarjes në fazën e nxehtë. Super Heavy po kryen manovrën e kthimit dhe djegien e kthimit”.

Kryeshefi ekzekutiv i SpaceX, Elon Musk më vonë shkroi në llogarinë e tij:

“Pavarësisht humbjes së shumë pllakave dhe një përplasjeje të dëmtuar, Starship arriti deri në një ulje të butë në oqean!”Raketa më e fuqishme e ndërtuar ndonjëherë u lansua nga objekti privat Starbase në Boca Chica, Teksas.

Back to top button